Манифестација: ''Колач за трач'' Књижара Плато

Ученици одељења II-10 посластичар оглед,припремали су на кабинетским вежбама из предмета посластичарствo разне колаче како би учествовали на манифестацији ''Колач за трач''.

Наставници посластичарства Милица Живковић Видовић и Слободан Чавић припремали су ученике како би учествовали на овој манифестацији.Са ученицима и наставницима практичне наставе  на манифестацији био је и разредни старешина Јелена Бјековић и школски психолог Зорица Михаиловић.Манифестација је одржана дана 15.05.2013.

Каква слатка гозба, и то међу књигама, уприличена поводом двадесет четвртог рођендана издавачке куће „Плато“, у књижари код Филозофског факултета. Окупили су се људи из медија, људи од пера, они који прате и воле књижевност, донели су колаче и торте, и причали љупке трачеве. Због тога је перформанс и назван „Колач за трач“.  Ако су перипатетичари волели да филозофирају и ходају, ови шармантни „Платоови“ мудријаши преферирају лепо да се осладе и мало протрачаре. Свечаност су увеличали ученици средње Угоститељско-туристичке  школе, са разноврсним посластицама.