Библиотекари

Слободанка Цветковић

Зовем се Слободанка Цветковић и школски сам библиотекар. Завршила сам ОШ „Јелена Ћетковић“, па „VI београдску гимназију“ и потом Филолошки факултет у Београду – одсек за југословенску књижевност и језик. У овој школи сам прво предавала српски језик и књижевност, а од 2000. године радим као библиотекар.

Школска библиотека је право место да добијете све потребне информације везане за наставу, али и шире. Ту живи школска лектира и уџбеници, стручна литература, кувари, речници, енциклопедије, романи, драме, атласи, часописи...Овде можете учити, писати семинарске радове, истраживати, дружити се, слушати музику, сурфовати по нету (али строго у образовне сврхе:)...Такође, можете постати члан библиотекарске секције и креирати културни живот у школи, научити како се ради у библиотеци и завирити у велике библиотеке у Београду на начин на који остали корисници не могу!

Мој посао је да вам помогнем да пронађете праву информацију, у право време и правилно је употребите, тј. научите. Ако овладате светом библиотека, учење је право задовољство!

Добро дошли!