Игралиште за иновације

У петак 25. септембра ученици 1-11, 3-6, 4-4, 4-6, 4-7 „Угоститељско-туристичке школе“ заједно са преко 3000 ученика из више од 100 основних и средњих школа пријавило се за учешће на BASF-овом Игралишту за иновације испред Комбанк арене поводом 150 година од оснивања BASF-а

На овом Игралишту где су смештене хемијске лабораторије, виртуалне учионице за научно-популарна предавања, простори за демонстрације и извођење огледа као и научни шатор, ученици су у оквиру једноипочасовног програма упознали са светом природних наука.

Студенти Хемијског факултета су изводили низ забавних експеримената у оквиру манифестације „Ноћ хемије и магије“: експерименти са флуоресцентним бојама, сувим ледом, огледи у кухињи, са наелектрисањем... као и експерименти за најмлађе у оквиру BASF-овог пројекта “Кids Lab-Молекул је кул“. Током читаве вечери група професора је одржала неколико научних предавања о томе како наука помаже у прављењу спортске опреме, женској козметици и како нас греју ронилачка одела.

BASF је посвећен едукацији младих и то чиним широм света и због тога је потребно ученицима приближити свет хемије и усадити им свест о значају науке за будућност човечанства.             

Наставник
Сузана Стојановић