Дан јабуке обележен је у Угоститељско-туристичкој школи

"У сусрет дану јабуке"

Јабука је једино воће које има свој дан, а који је добила како би се указало на значај који она има по људско здравље.
Домовина јабуке је Азија, а постоје подаци који указују на то да се ово воће гајило још у млађем каменом добу. Данас, скоро свака друга јабука узгојена у свету потиче из Кине.
Према подацима из 2018. године јабука је у Србији, после шљиве, друга воћна врста по површинама на којима се гаји, а највеће су у Суботици, Смедереву, Гроцкој, Чачаку и Ариљу.
Године 1990. у Уједињеном Краљевству први пут се обележио дан јабуке.
У Угоститељско-туристичкој школи ове године смо овај датум обележили кроз сарадњу Унеско клуба, еколошке, посластичарске и кулинарске секције. Нашу иницијативу подржала је Школа тако да смо у четвртак, 20. октобра 2022. године у преподневној и поподневној смени ученицима и запосленима поделили по јабуку и сви уживали у овој популарној воћки.