Међународни дан музике и Међународни дан какаоа

1. октобра обележавају се Међународни дан музике и Међународни дан какаоа. 

Међународни дан музике осмислио је чувени виолиниста, лорд Јехуди Мењухин са циљем промоције музике у свим слојевима друштва, а нарочито музичко-уметничког подстицања младих. Осим забавне и културолошке вредности, музика је врло моћан медиј, омогућава комуникацију без речи, делује терапеутски, смањује досаду и олакшава учење.

Какао снижава ниво хормоне стреса, а доноси и друге користи здрављу. Има мање масти од чоколаде, што га препоручује за употребу. Пијење топлог какаоа може да помогне и у бољем памћењу.

Унеско клуб "Југ Богдан" и секција Модерног посластичарства и ове године обележили су овај датум организовањем забаве уз музику и какао у Етиди. Бирале су се песме најразличитијих жанрова, а какао (посебно чили укуса) разгалио је и оне најстидљивије.